Česky
Slovensky
English
Deutsch
Polski
Pусский
Român
Urmărește-ne pe rețelele sociale:  

Navigare

Primele zile la serviciu

Felul cum va arăta prima dumneavoastră zi la noul loc de muncă depinde mai mult de societate decât de dumneavoastră. Majoritatea societăţilor deţine o procedură de adaptare a noului angajat, lucrul acesta fiind descris, pregătit şi încercat.

De obicei, în prima zi veniţi la lucru, sunteţi primit de către superiorul dumneavoastră, care vă arată societatea, vă prezintă nu numai colegilor de la locul de muncă, dar şi celorlalţi salariaţi sau altor persoane cu funcţii de conducere cu care veniţi în contact. Noul dumneavoastră şef (eventual funcţionarul autorizat din departamentul pentru resurse umane) vă va familiariza cu graficul de adaptare – cu planul orar care defineşte modul în care se va desfăşura instructajul dumneavoastră. Unele societăţi obişnuiesc să utilizeze serviciile aşa-zisului garant al adaptării. Garantul ar trebui să fie colegul care îl ajută pe noul angajat nu numai cu prezentările şi cu mediul societăţii, dar şi cu executarea atribuţiilor de muncă (va arăta ce şi cum trebuie făcut). În afară de acesta, în timpul instructajului, superiorul ar trebui să vi se dedice mai mult decât este obişnuit în cazul altor subordonaţi.

Pentru unele poziţii societăţile organizează aşa-zisa „roată“, când noul angajat cunoaşte pe rând toate secţiile şi serviciile societăţii. Această rotaţie prin fiecare secţie îi permite noului angajat să cunoască societatea, să facă cunoştinţă cu şefii fiecărei secţii şi să-şi dea seama de conexiunile care vor fi importante pentru soluţionarea sarcinilor de serviciu.

În cazul în care noul dumneavoastră angajator nu are implementată procedura de adaptare a noilor angajaţi, începerea lucrului la noul loc de muncă ar putea fi puţin mai complicată pentru dumneavoastră.

Într-un astfel de caz se va putea întâmpla că veniţi în prima zi la lucru, imediat sunteţi condus la locul de muncă şi începeţi să efectuaţi atribuţiile de serviciu, fără a obţine informaţiile introductive, instrucţiunile sau prezentarea colegilor. Nu cunoaşteţi nici procesele şi nici procedurile societăţii, aşteptându-se de la dumneavoastră, în ciuda acestui fapt, că veţi realiza o performanţă standard. Deseori, o astfel de atitudine duce la dezamăgire la ambele părţi, rezultatul putând fi terminarea raportului de muncă în perioada de probă.

După intrarea în serviciu la noul loc de muncă vi se poate întâmpla că unii colegi se vor purta rece şi rezervat. De regulă este vorba de o reacţie naturală cu care dumneavoastră şi trăsăturile dumneavoastră personale nu au nimic în comun. Motivul ar putea fi faptul că aţi înlocuit colegul lor preferat. Ei nu ştiu ce pot aştepta de la dumneavoastră. Un alt mod ar putea fi, de exemplu, faptul că v-au primit pe noua poziţie cu atribuţii noi pe care colegii, din principiu şi în mod conservativ, le pun la îndoială. Şi fără aceste cauze, răceala iniţială este un comportament fiziologic obişnuit al colectivului faţă de noii veniţi. Cu timpul, după o cunoaştere mutuală, această răceală dispare de la sine.

În noua poziţie ar trebui să operaţi cu iniţiativă, dar simultan cu modestie. De multe ori este greu a găsi echilibrul corect între a arăta ce ştim şi în acelaşi timp a aştepta, a cunoaşte situaţia în firmă şi a accepta sfaturile colegilor. Nu vă luaţi angajamente prea mari imediat la început. Întotdeauna este mai bine a surprinde în mod plăcut, decât a consuma toate cartuşele dintr-o dată şi apoi a dezamăgi marile aşteptări. Indiferent de faptul că la început vă prezentaţi ca cel mai mare expert şi suveran, unii colegi pot accentua şi cea mai mică greşeală a dumneavoastră.